Dienstag, Juni 19, 2018

Kellnerin in New York

Gestern Früh habe ich in der U-Bahn das Buch von David Lodge ausgelesen, es hat mir gut gefallen, auch wenn das erste Kapitel ein wenig langatmig war. Die restlichen Kapitel waren dann kürzer und interessanter.

Heute Früh habe ich dann mit einem Roman begonnen, der gerade verfilmt wird. Es geht um eine junge Frau, die vom Land nach New York  kommt, einen Job als Kellnerin findet und so Einiges über das Leben und die Liebe, aber auch über Restaurants, Speisen und teuren Wein lernt.
 
Mein derzeitiges Buch:


Stephanie DANLER
Bittersweet

Description: Newly arrived in New York City, twenty-two-year-old Tess lands a job as a "backwaiter" at a celebrated downtown Manhattan restaurant. What follows is the story of her education: in champagne and cocaine, love and lust, dive bars and fine dining rooms, as she learns to navigate the chaotic, enchanting, punishing life she has chosen. As her appetites awaken--for food and wine, but also for knowledge, experience, and belonging--Tess finds herself helplessly drawn into a darkly alluring love triangle.
 
In Sweetbitter, Stephanie Danler deftly conjures with heart-stopping accuracy the nonstop and high-adrenaline world of the restaurant industry and evokes the infinite possibilities, the unbearable beauty, and the fragility and brutality of being young in New York.

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